Fika på träffarna

En bokcirkel som har fysiska träffar förväntas nästan alltid bjuda på något gott under träffarna. Men vad kan man egentligen bjuda på? Godis, fikabröd och liknande är standard men när temat är tandreglering och tandhälsa kanske det inte är lika lämpligt att bjuda på massor av godsaker. Men vad kan vara passande istället?

Mat kan vara ett alternativ

Det finns inget som säger att det man bjuder på måste vara fullt av socker. Beroende på när på dygnet bokcirkeln träffas kan mat vara ett minst lika bra alternativ. Man behöver inte stå och laga stora portioner eller liknande men en matig smörgås, lite sallad eller liknande kan vara bra. Det är dock smart att se till att maten är relativt enkel att äta även om man sitter och pratar tillsammans. Soppa och annat som riskerar att söla väldigt är kanske inte så bra val.

Det ska passa alla

När man har en bokcirkel får man ofta ganska snart koll på om personer inte tål vissa saker. Det bör man ta hänsyn till under träffarna. Den som har tandställning kanske inte kan äta vissa saker och den som har nötallergi bör definitivt skonas från nötter under mötet. Även mjölkallergi, glutenintolerans med mera är mycket vanliga i samhället.

Hälsosamma snacks

Om man inte vill bjuda på mat kan det också finnas lite mer hälsosamma snacksvarianter. Grönsaksstavar som doppas i en god dipp kan vara en smart idé. Popcorn som poppas i olja i kastrull är inte heller speciellt söta utan kan fungera bra.

Gott ibland

Såklart kan man också bjuda på något extra gott ibland. Inför högtider, när något firas eller liknande kan det vara trevligt om den som ordnar träffen bjuder på något sött. En kaka, kanske en tårtbit eller varför inte en god och nybakad bulle till de spännande diskussionerna?