Ha en bokcirkel online

Om man bor på en mindre ort kan det vara svårt att finna intresserade till en bokcirkel. När man riktar in sig mot ett eller få ämnen kan det vara ännu svårare. Ortodonti är inte ett jättevanligt ämne eller arbete att syssla med på små orter och en bokcirkel med bara två personer är inte riktigt en bokcirkel. Men hur kan man göra då om man verkligen vill ordna något för dem som kombinerar intresset för tandreglering med böcker?

Internet är lösningen

Det kanske allra bästa alternativet om man inte vill åka på fysiska träffar över hela landet är att ha bokcirkeln över internet. På så sätt kan man enkelt hålla kontakten och träffas på möten utan att behöva resa. När det gäller böckerna kan man tillsammans ta fram en lista som man vill hinna med under ett år eller under en annan tidsperiod och den betar man sedan av. Böckerna kan antingen finnas som e-böcker eller som fysiska varianter, och man läser dem sedan som vanligt mellan träffarna. När det är dags för möte kan man antingen träffas via en chatt, via röstsamtal eller kanske till och med via video. Fördelen med video är att man då får ett ansikte på personen som läst boken. Man kan se hur denne reagerar och dennes tolkningar med mera får en helt ny innebörd.

Nackdelar med att träffas via internet

En nackdel med att träffas via internet är att risken finns att träffarna rinner ut i sanden. Det är allt för lätt att missa en träff, och sedan en annan. Det kan också kännas opersonligt om man inte har möjlighet att ha träffarna via video. Man riskerar också att många som inte har bra internet eller inte kan använda en dator missar bokcirkeln. Det gör att deltagarantalet kan bli lite mindre än vid en fysisk motsvarighet.