Hitta intresserade

Det finns en hel del olika knep som man kan ta till för att starta en bokcirkel. I den här artikeln tar vi upp en del av dem.

Annonsera

Ett av de kanske bästa alternativen för att samla intresserade till en bokcirkel är genom att annonsera. Det kan till exempel ske på biblioteket, i tidningen eller på arbetet. Om man vill starta en bokcirkel inom odontologiskt litteratur kan det vara extra effektivt att satsa på annonsering på en olats där många tandläkare rör sig. En tandläkarmottagning kan var ett bra alternativ.

Fråga runt bland vänner

Ett annat bra alternativ är att fråga runt bland vänner och familj. Det kanske finns någon där som är intresserad av att läsa och diskutera tillsammans med andra. Om inte annat kan det vara så att de kan föra frågan vidare till sina arbetsplatser och liknande. Ofta kan man genom det här sättet att finna intresserade hitta människor i närområdet och även till och med sådana som man kanske känner. Det kan vara lite lättare att starta diskussioner och få människor att öppna sig om de känner sig trygga.

Sociala medier

Det kanske modernaste alternativet för att finna likasinnade i dag är helt enkelt genom sociala medier. Där får inlägg och evenemang lång räckvidd och det har både fördelar och nackdelar. En fördel är att man snabbt kan finna andra intresserade som också gillar odontologi och böcker i en sådan kombination. Nackdelen är att många kan bo på långa avstånd från varandra och då kan det vara svårt att anordna träffar för en fysisk bokcirkel. I flera sociala medier kan man dock skapa omröstningar och lägga ut offentligt. Då kan man få ett ungefärligt hum om det överhuvudtaget finns ett intresse av den föreslagna bokcirkeln. Kanske får man öka sina vyer för att få med också andra ämnen i cirkeln för att nå ut?