Fördelar med att vara med i en bokcirkel

Det finns flera fördelar med att vara med i en bokcirkel. Det är inte bara så att man träffas lite då och då och diskuterar olika böcker med varandra. Här tar vi upp några av de fördelar som finns med att vara med i en bokcirkel.

Träffa andra som gillar samma saker

När man är med i en bokklubb kan man träffa andra personer som gillar samma sak som man själv. Det gör att man enklare träffar vänner och får nya bekantskaper. Det behöver inte bara vara att man gillar böcker, utan det kan också handla om att man har samma intressen på fritiden.

Få boktips

I en bokcirkel träffas man ofta för att diskutera böcker. Ofta läser alla olika böcker och det gör att deltagarna kan få bra boktips av varandra. Man blir många gånger mer intresserad av att läsa en bok om det är någon man känner som berättar om den, än om man bara läser en skriftlig recension skriven av någon man inte vet vem det är.

Diskutera kunskaper och lär av varandra

När det gäller till exempel böcker om tandläkaryrket och om olika behandlingar som existerar inom det kan en bokcirkel också bidra till att besökarna börjar diskutera olika behandlingsmetoder och annat med varandra. Personer som inte är så erfarna kan få tips från andra och det innebär att bokcirklarna också kan bli ett ställe där kunskaper sprids och delas ut bland deltagarna. Diskussioner är ofta mycket bra och om alla i bokcirkeln är intresserade av ortodonti eller tandskötsel överlag kan man få upp många ämnen genom böckerna. Kanske har någon läst om rädsla för tandläkaren, medan en annan person har just den rädslan. Då kan den som läst boken ge tips och den rädde kan dela med sig av sina erfarenheter om tipsen fungerar eller inte.